Tanítanék 2016

2016-12-31

A Tanítanék Mozgalom számára már 2016 is a “lázadás éve” volt.

Lázadás egy bürokratikus, fojtogató és káros oktatási rendszer ellen. Miután a döntéshozók semmibe vették, válaszra sem méltatták a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének problémafeltáró levelét, a pedagógusok a nyilvánossághoz fordultak. A levél hatására példátlan összefogás jött létre a civilek, a szakszervezetek és a szakemberek között.

Megalakult a Civil Közoktatási Platform, a benne dolgozó szakértők 2016 decemberére megírták a “Kockás Könyvet”, mely alapján el lehet kezdeni a tárgyalásokat egy új közoktatási törvényről. Közben több tízezres tüntetésekre került sor, az oktatás témája pedig eddig soha nem látott hangsúllyal van folyamatosan jelen a médiában.

 

Bár a kormányzat eddig csak a közvélemény megtévesztésével és az oktatásért tenni akaró pedagógusok, szülők, diákok lejáratásával volt képes reagálni, ami 2016-ban elindult, azt már nem lehet sem elfojtani, sem elkendőzni.

A hamu alatt izzó parázs bármelyik percben fellobbanhat. 2017-ben tovább folytatjuk – hálózatépítéssel, figyelemfelhívó akciók szervezésével, tüntetésekkel, míg el nem érjük a kritikus tömeget. Mert a víz az úr!